Ce este cablarea structurată

Cablarea structurată este un sistem de cabluri, fibre optice și alte componente hardware care interconectează infrastructura sistemelor de comunicație ale companiei dvs. Acestea pot include telefoane, camere video, computere și centre de date.

Beneficiile cablării structurate

Sistemele de cablare structurată înglobează toate cablurile într-un mod ușor de gestionat, făcând posibil adăugarea de noi tehnologii sau echipamente în mediul IT din cadrul organizației dvs.

Dacă afacerea dvs crește și aveți nevoie de noi calculatoare sau sisteme de videoconferință, toate acestea se vor putea face fără a fi întrerupte operațiunile curente ale companiei. În același timp, relocarea departamentelor sau angajaților va fi foarte simplă.

Unorganized cabling systems with tangled wires often cause connectivity issues, which can result in network downtime and decreased productivity. Well-planned cabling will keep your network running properly.

Cablurile neorganizate și care atârnă fără a avea o etichetă asupra lor cauzează de cele mai multe ori probleme, ce rezultă în căderi ale rețelelor de date și scăderea productivității. O rețea de cabluri bine pusă la punct va face viața mai ușoară atât dvs cât și angajaților.

Indiferent de cât de bine sunt organizate cablurile, tot pot apărea probleme. Este în natura sistemelor IT să ne ofere surprize neplăcute și să nu mai funcționeze la parametri normali.

Cu toate acestea, un sistem de cabluri structurat face ca timpul de identificare a cauzei problemelor să fie mult mai scurt.

Gândiți-vă la potențiali clienți ce vor trece pragul biroului dvs. pentru o întâlnire și care ar vedea un morman de cabluri de cabluri ce interconectează dispozitivele electronice. Ar fi o imagine destul de urâtă.

Sistemele de cablare gândite eficient de la început vor evita toate aceste neplăceri estetice iar birourile vor arăta într-un mod profesionist, iar dvs veți inspira către potențialii clienți seriozitate în oferirea serviciilor dvs.

Pe lângă faptul că sunt inestetice, sistemele de cabluri ce stau dezordonate prezintă un risc ridicat de:

  • Incendiu
  • Șocuri electrice
  • Pericolul de a vă împiedica

Datorită proiectării optime a unui sistem structurat de cablare de rețea, sunt implicate mai puține întreruperi și sesiuni de mentenanță. De asemenea, compania dvs. va economisi bani pe cabluri și modificări ulterioare pe termen lung rezultând o bună rentabilitate a investițiilor.

Aveți nevoie de ajutor pentru a dezvolta o infrastructură IT solidă ?

[cmsmasters_contact_form_sc formname="15267" email="[email protected]" fromname="office"]